Friday, June 4

Jag är kär i en stad.


Fem dagar i Paris med tolv underbara människor!
Paris är en helt otrolig stad. Det räcker med att strosa en mindre sträcka för att slås av stadens otroliga charm, och det tar inte lång tid innan man är helt kär i de söta små husen, balkongerna, de mysiga caféerna och de vackra kyrkorna. Vi har under en väldigt intensiv tid hunnit med att besöka de mest kända platserna &byggnaderna, så som Eiffeltornet, Triumfbågen, Notre Dame, Sacre Coeur, Place du Tetre, Louvren, Versailles och Seine, samtidigt som vi hunnit med att ha sjukt roligt tillsammans.

Det som lättast fångade mitt hjärta var den konstnärliga och romantiska atmosfären, hur folk samlades för att sitta och prata och träffa folk nere vid floden och kanalen, och självklart de streetperformances som vi såg med popping, locking och breakdance. Det är sådana saker som man aldrig eller sällan upplever i Sverige. Här finns knappt några ungdomsmötesplatser, de bebygger och minimerar de få parker som finns och moderniserar allt på ett fyrkantigt sätt.

Till de mer konkreta delarna kan nämnas att vi de sista dagarna solade i trettiogradig värme, badade fötterna i Seine och vinkade till turistbåtarna, shoppade massor: Converse, 2 par örhängen, 1 armband, t-shirt, bikiniöverdel, 2 bh, eiffeltorn, affisch, kofta, strumpbyxor, presenter. Det var lagom varmt de första dagarna, sen kom en halv dag med ösregn, och sista dagarna var det sommarvärme, helt underbart!

Har sammanfattat så gott jag kunde, det finns så mycket att säga, så mycket att berätta, men det finns varken tid, plats eller ork för det. En hel del berättas av bilderna på facebook, vill ni veta mer berättar jag gärna. och till sist - åk till Paris. Det är så värt det.

Paris är kärlek.

No comments:

Post a Comment