Saturday, August 4

sommaräventyr, del fem ~


är hemkommen och utpustad efter sommarens femte äventyr!
I tisdagseftermiddag åkte jag till Nättraby med cykel, fullastad cykelväska, sovsäck och liggunderlag och mötte upp Emmy, Valle, Jocke &Herman. Första dagen blev det ungefär fem timmars cykling med lite småpauser inräknat. Första natten tältade vi någonstans i krokarna kring Voxtorp, och det var kallt, småregnigt och backigt, men vi vaknade till en betydligt finare dag!
Vi tog oss vidare upp till Kalmar och inväntade cykelfärjan :) sen blev det ytterligare några timmar på sadeln med ömma ben, innan vi var framme och incheckade på en camping i Köpingsvik. Vidare blev det fika, sol, bad och en fin kvällspromenad längs med stranden som avslutning på dagen.

Torsdagen var också fin till vädret, och efter mer sol och bad tog vi oss vidare för att spendera någon timme i Borgholm :) sen vart det dags att ta sig söderut igen, och vi tog oss strax norr om Ölandsbron där vi tänkte slå upp tälten. En gren råkade attackera Jockes cykel, men löste sig visst till slut! Det blev en mysig kväll med vin &öl och fika, trots oändligt med myggor, fästingar och flygmyror. Vi väcktes i natten av åska med så kraftigt åskregn att det sätnkte in i tälten, men fick oss iallafall lite sömn :)

Sista dagen växlade vädret ganska mycket till en början, men vi fick ändå en timme i Kalmar med shopping och kaffe, och en massa sol under resten av cyklingen, nästan för mycket på slutet när vi nådde backarna. Vägen hem var lång även om det gick fort, men man kände sig som ett vrak när man var framme, och längtade efter dusch, säng och annan mat än mackor, bananer och kakor, men ändå helnöjd!


Allt som allt var det en fantastisk resa med många fina stunder, och en utmaning både för kroppen och för sinnet. Jag älskar att cykla, även om det var lite i mesta laget när det var som mest backigt. Om ni har funderingar på att göra samma sak kan jag passa på att nämna att Öland är ett väldigt fint resmål, och att när man väl tagit sig förbi Torsås är det inte alls så mycket jobbiga backar resten av vägen.
Tack för ett fint äventyr och fina stunder! :)






har återgått till vardagen idag med ett tolvtimmarspass på jobbet. imorgon blir det tillbaka till träningsrutinerna, och så ska jag träffa Nikki och finaste Valle några timmar <3
fina dagar!

No comments:

Post a Comment