Tuesday, July 5

this is our song ' part III



Så, till tredje delen :)
passar rätt bra egentligen, att ni får det här inlägget idag när vi också har månadsdag :)
Så, vad var det egentligen som hände för tretton månader sen? hur började den här historien, hur hamnade vi här? och vad hände innan det hände?

Det här är något som vi själva har pratat om ibland, och det är ganska roligt att tänka tillbaka på faktiskt ^^ det känns som det var evigheter sen, samtidigt som det känns som det var förra veckan.
Jag minns att jag lade märke till honom i korridoren ibland i tvåan. jag minns att jag hörde hans fina basröst i korridoren ibland, och jo, han var ju ganska söt också!
Det var ganska tidigt på vårterminen som det dök upp en vänförfrågan på facebook, men det blev inte mycket mer av det till en början. det var egentligen inte förrän sommaren och slutproven närmade sig, som vi letade oss till varann. Fysik har aldrig vart min starka sida, och när jag eftersökte hjälp på facebook inför slutprovet (lite desperat, haha) så såg han väl sin chans, och så inleddes några långa och sena msn-konversationer. (jag inser att det här låter superlökigt, men det är väl nu the good part kommer in). Det hände att vi sågs i skolan lite hastigt -jag minns dagen vi fick reda på fysikproven; jag och Emmy var chockade och lyckliga och superenergiska, och väl nere vid skåpen såg jag Jocke och hann skynda mig fram och berätta om provet lagom tills jag såg Valle bredvid -det kändes lite konstigt, lite nervöst. Vad säger man i förbifarten?

Vi letade badtillfällen, jag, Jocke &Valle, men så åkte jag till Paris, och sen kom badtillfället och så blev det på något sätt så att Jocke inte var med -minns inte riktigt omständigheterna där. och OM det var nervöst när vi skulle ses själva, första gången. så som det är en första gång. tio ombyten och frisyrändringar, jag blev lite sen. vid gamla centrum sågs vi och jag minns att han var nyklippt. och det var en snabb runda på stan innan vi drog oss för att bada; mestadels ligga i solen på klipporna och prata om skolan och så. Vi delade en pizza och drog oss sedan hem till mig, där det var tomt på folk. Vi kollade på Changeling och det tog väl lite mer än halva filmen,. jag låg ner och Valle satt bredvid, hans fingrar letade sig in i mitt hår och luften kring oss fick en spänning, nästan elektrisk, kring sekunderna, när händerna försiktigt möttes och fingrarna flätades ihop. och tillslut var vi i varandras famnar, en första puss och en första kyss, och vi somnade båda i bäddsoffan med kläderna på.

Andra gången vi sågs var skolavslutningen. Inte under själva avslutningen; jag hann hem och byta om och så, innan vi sågs i källarkorridoren, utanför något rum där andra från hans klass satt och spelade. Den dagen fortsatte på Michels och hos Ida med Deborg, och avslutades väl hemma hos mig, än en gång i bädsoffan fast inte riktigt lika nervöst. och en låång promenad dagen efter; jag hade hans arm om mina axlar hela vägen, och likadant på hans brors student. som istället för att hålla handen, samma tanke fast mer försiktigt. :)

Snart åkte Valle till Grekland, jag minns att jag hörde tvivel och fördomar från folk, och visste kanske inte riktigt vad jag skulle tänka själv mer än att det är värt en chans. Vi hann inte ses så många gånger innan jag åkte iväg i fyra veckor. någon dag här och där, jag var fortfarande på min vakt, "en dag i taget"-tänkande och det var kanske inte förrän jag var i Canada som jag kände mig säker. Det var som en känsla som la sig, något som gjorde mig så säker på att jag hittat rätt till slut, att det var något värt att satsa på. och när jag väl kom hem, ungefär till vår "tvåmånadersdag", då var det som om något förändrats, för mig. Då visste jag, och ända sedan dess har jag vågat hoppas. Jag har vågat hoppas, och visst var det väl rätt den här gången? Jag hittade eller blev hittad av någon som faktiskt är ungefär som jag, någon som faktiskt uppskattar mig, vill lägga tid och kärlek på mig.
jag har gjort fel, gjort fel, varit på min vakt, gjort rätt.det gick ändå.

vad hände sen? sen blev det höst, och vi inledde vårt sista gymnasieår, med fler lektioner med varandra än med klassen (för min del iallafall), vi hade våra fina why weekends are so great, och ja, resten känner ni nog till :) skriver gärna en fortsättning till och tar mycket gärna emot förslag på ämne!

No comments:

Post a Comment